6 uker etter Lock Down av det norske samfunnet, hadde jeg en zoomsamtale om Zombiefølelsen med Forfatter og teaterregissør Øystein Stene.

I boka hans «Zombie Nation» oppdager vi en hemmelig øy med sitt eget lille univers. Historien fortelles av en zombie. De siste ukene har vi alle vært nødt til isolere oss fysisk, i hvert vårt hjem, eller i hver vår lille øy. Følelsen av å være utenfor seg selv, både mentalt og kroppslig, eller en slags Zombiefølelse, kan vel være gjenkjennelig for de fleste av oss.

I denne mikrodokumentaren (8 min.) får vi høre om hvordan hovedpersonen i boka prøver å bli mer menneskelig deriblant med å ha seksuel kontakt med kvinnelige zombier.

Under finner du videoopptak (17 min.) av siste del av boksamtalen om Zombienation.

Her snakker vi om en av barndomsminnene til hovedpersonen Johannes i boka utifra dette utdraget.

«var jeg en redd og sint liten gutt med en stein i knyttneven? » s. 168

Jeg spør Øystein om det er noe selvbiografisk med dette minnet. Han er ærlig på at han kjenner seg  igjen i hovedperson. Så forteller Øystein selv om  hvorfor han knuste glassvinduer med en stein når han var 5 år gammel.

Maleriet av billedkunsteren Barbora Kysilkova er den fine bokomslaget til «Zombie Nation». Det illustrer en av etterforskerne i det lille skjulte øysamfunnet Labofnia .